Πόλεμος στην Ουκρανία: “Κάτσε να μιλήσουμε, αλλά όχι στα 30 μέτρα” λέει ο Ζελένσκι στον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Κάτσε να μιλήσουμε, αλλά όχι στα 30 μέτρα” λέει ο Ζελένσκι στον Πούτιν
O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως "ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος" είναι να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι ο «μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Ζελένσκι – “Φύγε από τη γη μας”

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Πούτιν.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι αν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Φύγε από τη γη μας. Αν δεν θέλεις να φύγεις τώρα – κάτσε μαζί μου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είμαι ελεύθερος. Αλλά όχι στα 30 μέτρα, όπως με τον Μακρόν, τον Σολτς – είμαι γείτονας ! Δεν δαγκώνω. Είμαι κανονικός άνθρωπος, κάτσε μαζί μου, μίλα μου, τι φοβάσαι;“, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Πούτιν, σύμφωνα με το Nexta.

“Έτοιμη για διάλογο η Ουκρανία, αλλά σε ισότιμη βάση”

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ, ανέφερε πως η ουκρανική πλευρά είναι έτοιμη για διάλογο με τη ρωσική ηγεσία, ωστόσο, σύμφωνα με το Ukrinform, τόνισε πως “δεν αξίζει να επικοινωνούμε σαν να είναι η Ουκρανία χώρα δεύτερης κατηγορίας”.

“Είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Θέλουμε ειρήνη, δεν αξίζει απλώς να μας μιλά κανείς ως χώρα άλλης τάξης, άλλου είδους, άλλου πλανήτη. Αν μιλήσουμε ανθρώπινα και επί ίσοις όροις, εάν συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα κινδύνου και τα λύσουμε – αυτό είναι το κύριο μήνυμά μου”, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο ρωσικός στρατός έχει φέρει μαζί του κινητά κρεματόρια”

Κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν εμπλακεί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έχουν φέρει μαζί τους κινητά κρεματόρια, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform.

“Το ξέρετε ότι (τα ρωσικά στρατεύματα) έχουν φέρει μαζί τους κρεματόρια; Απλά έφεραν μαζί τους κρεματόρια. Δηλαδή δεν ετοιμάζονται να δείξουν στις οικογένειες τους, στις μητέρες, ότι τα παιδιά τους σκοτώθηκαν, ότι τα σκότωσαν, ότι ήρθαν στην Ουκρανία για να μας σκοτώσουν και εμείς υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας, την ελευθερία μας, τα σπίτια μας, για αυτό πεθαίνουν… Αυτά τα παιδιά μεταφέρουν αυτά τα κρεματόρια… Καταλαβαίνουν ότι μεταφέρουν κάτι που για τα ίδια… Αυτό είναι απλά φοβερό… Δεν καταλαβαίνω… Αυτές είναι πράξεις γενοκτονίας και φασισμού”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι οι Ουκρανοί δεν θέλουν να σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες και υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί γιατροί δείχνουν ανθρωπιά, σώζοντας τους Ρώσους αιχμαλώτους τραυματίες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, απαντώντας στο ερώτημα για την υποστήριξη που έχει η Ουκρανία εκ μέρους του Ισραήλ, είπε ότι έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά δεν νοιώθει ότι αυτό έχει “τυλιχθεί με την ουκρανική σημαία” ενώ ευχαρίστησε τους Εβραίους για τις προσευχές τους στο τείχος των δακρύων στην Ιερουσαλήμ.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βοηθάει την Ουκρανία με πολλούς τρόπους.

Ζελένσκι: Κάλεσε τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών να πάρουν τα παιδιά τους

Στη συνέχεια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών να πάρουν τα παιδιά τους που πολεμούν στην Ουκρανία.

“Θέλω πολύ οι ρωσίδες μητέρες , που έστειλαν αυτά τα παιδιά …18-19 ετών.. Εγώ είμαι 45 και έχω κόρη σ’ αυτήν την ηλικία. Είναι φοβερό! Δεν μπορώ ακόμη να φανταστώ ότι αυτά τα αγόρια που θα μπορούσαν να ήταν δικά μου παιδιά ή παιδιά άλλων στην ηλικία μου, της γενιάς μας, ότι ήρθαν για να σκοτώσουν. Θέλω οι μητέρες αυτές να καταλάβουν και να έρθουν να τα πάρουν. Ακόμα και τα παιδιά, που έχουν ήδη σκοτωθεί εδώ, και είναι πολλά. Ας έρθουν εδώ. Παρακαλώ, για όλες τις μητέρες θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση. Ας έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όπως έχει ανακοινωθεί οι συνολικές απώλειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου είναι περίπου 9.000 στρατιώτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα