Πόλεμος στην Ουκρανία - Κουλέμπα: "Άγνωστο πότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις"

Ρωσική και Ουκρανική σημαία στον χώρο της συνάντησης για τις διαπραγματεύσεις στην Λευκορωσία
Ρωσική και Ουκρανική σημαία στον χώρο της συνάντησης για τις διαπραγματεύσεις στην Λευκορωσία SPUTNIK VIA AFP

"Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία" δηλώνουν οι Ουκρανοί, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτούν τελεσίγραφα από την πλευρά της Ρωσίας.

Στον "αέρα" βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, δεν έχει γνωστό το πότε θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

"Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, είμαστε έτοιμοι για διπλωματία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οποιαδήποτε ρωσικά τελεσίγραφα. Δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθούν οι νέες διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Κουλέμπα στο Facebook του την Τετάρτη.

ADVERTISING

Πρόσθεσε ότι οι απαιτήσεις των Ρώσων παραμένουν αμετάβλητες. "Αυτές είναι οι απαιτήσεις που εξέφρασε ο Πούτιν στην ομιλία του πριν από την έναρξη του πολέμου, κηρύσσοντας στην πραγματικότητα τον πόλεμο εναντίον μας", είπε ο Κουλέμπα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σύμβουλος του Ζελένσκι δήλωσε στο Reuters ότι ο δεύτερος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία, όπως και η ημερομηνία διεξαγωγής τους είναι ακόμα υπό συζήτηση και ότι απαιτείται μια πιο "ουσιαστική ατζέντα", ενώ από την πλευρά τους οι Ρώσοι αξιωματούχοι δηλώνουν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις μέσα στην ημέρα. "Ελπίζουμε να έρθουν" φέρονται να λένε οι απεσταλμένοι του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network