Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία Μόσχας – Κιέβου για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία Μόσχας – Κιέβου για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους
Οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων Mykhailo Podoliak/twitter

Σε συμφωνία μόνο για απομάκρυνση πολιτών και παράδοση τροφίμων και φαρμάκων κατέληξαν Ρωσία και Ουκρανία στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (03/03) επί λευκορωσικού εδάφους ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων της Μόσχας με το Κίεβο για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την κοινή παροχή ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση πολιτών, την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων, δήλωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι και μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ. Επίσης, πρόκειται “σύντομα” να προχωρήσουν σε τρίτο γύρο συνομιλιών.

Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι το Κίεβο “δεν έλαβε τα αποτελέσματα που υπολόγιζε” κατά τις συνομιλίες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με έναν Ρώσο διαπραγματευτή, τις δηλώσεις του οποίου μετέφερε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax, συμφωνήθηκε επίσης μια «πιθανή» κατάπαυση του πυρός γύρω από αυτούς τους διαδρόμους. Ο ίδιος είπε ότι θεωρεί ότι αυτή είναι «ουσιαστική πρόοδος» στις συνομιλίες, κατά τις οποίες συζητήθηκαν «στρατιωτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα» αλλά και η μελλοντική πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης.

Να θυμίσουμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία έθεσε στο τραπέζι την άμεση κατάπαυση του πυρός, την επίτευξη ανακωχής και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από κατεστραμμένα και βομβαρδισμένα χωριά και πόλεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα