Πόλεμος στην Ουκρανία: "Θέμα ημερών" ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 2021 MIKHAIL KLIMENTYEV/AP

Θέμα ημερών χαρακτηρίζει κυβερνήτης κεντρικής τράπεζας χώρας της ΕΖ τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT. Συντάσσονται Ιταλία-Κύπρος

Θέμα ημερών είναι η απόφαση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters κυβερνήτης κεντρικής τράπεζας χώρας της Ευρωζώνης.

"Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών", είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αυτής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ADVERTISING

"Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά", πρόσθεσε αυτός ο κεντρικός τραπεζίτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας,  Μάριο Ντράγκι είπε ότι θα στήριζε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών Swift και την παροχή στήριξης στην άμυνα".

" Η Ουκρανία πρέπει να μπει στην ΕΕ", πρόσθεσε ο Ζελένσκι, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο και για "μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ιταλίας- Ουκρανίας".

Με ανάρτησή του στο twitter και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, τόνισε ότι η Κύπρος δεν έχει προβάλει αντιρρήσιες στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του αποκλεισμού της από το Swift, περιλαμβανομένου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network