Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok μπλοκάρει το live streaming και την ανάρτηση βίντεο στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok μπλοκάρει το live streaming και την ανάρτηση βίντεο στη Ρωσία
TikTok ISTOCK

"Μπλόκο" στη ζωντανή μετάδοση (live streaming) και στην ανάρτηση βίντεο βάζει το TikTok στη Ρωσία, λόγω του νόμου για τις "ψευδείς ειδήσεις" που υπέγραψε ο Πούτιν. Η ανακοίνωση της πλατφόρμας.

Η TikTok ανακοίνωσε την Κυριακή (06/03) ότι αναστέλλει τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) στη Ρωσία και περιορίζει την ανάρτηση βίντεο, ως απάντηση στον νέο νόμο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που απειλεί με ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών για τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το TikTok αναφέρει:

“Η υψηλότερη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των εργαζομένων μας και των χρηστών μας, και υπό το φως του νέου νόμου για τις «ψευδείς ειδήσεις» της Ρωσίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία βίντεο στη Ρωσία, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις αυτού νόμου. Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων εντός της εφαρμογής δεν θα επηρεαστεί. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις εξελισσόμενες συνθήκες στη Ρωσία για να καθορίσουμε πότε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε πλήρως τις υπηρεσίες μας με την ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητά μας”.

Ο νόμος για τις «ψευδείς ειδήσεις» που υπογράφηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή (04/03) είχε ήδη ευρείες συνέπειες.

Διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, η Canadian Broadcasting Company και το Bloomberg News ανακοίνωσαν ότι οι δημοσιογράφοι τους αναστέλλουν την εργασία τους, ενώ το CNN, το CBS News και το ABC News σταμάτησαν να εκπέμπουν από τη Ρωσία και άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σταμάτησαν προσωρινά τη δημοσίευση ειδήσεων από τους δημοσιογράφους τους στη χώρα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η Ρωσία μπλόκαρε το Facebook και το Twitter στη χώρα ως αντίποινα για τον αποκλεισμό των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στις πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα