Πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης – 61 μετανάστες νεκροί

Διαβάζεται σε 2'
Σκάφος με μετανάστες (φωτογραφία αρχείου)
Σκάφος με μετανάστες (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Jeremias Gonzalez

Πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με τον ΔΟΜ. Τουλάχιστον 61 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 25 διασώθηκαν.

Δεκάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή του σκάφους, στο οποίο έπλεαν ανοικτά της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Όπως μεταδίδει ο Guardian, 61 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έντονης θαλασσοταραχής που επικρατούσε στο σημείο και τα ψηλά κύματα, τα οποία κατέκλυσαν το σκάφος. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, στο σκάφος επέβαιναν περίπου 86 μετανάστες.

Είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους τη νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου από τις ακτές της Ζουάρα, στις βορειοδυτικές ακτές της Λιβύης.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν από τη Νιγηρία, τη Γκάμπια και άλλες αφρικανικές χώρες, όπως ανέφερε ο ΔΟΜ, προσθέτοντας ότι περίπου 25 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης στη Λιβύη. Όλοι οι επιζώντες είναι σε καλή κατάσταση, σημείωσε.

Ο Φλάβιο Ντι Τζιάκομο, εκπρόσωπος του ΔΟΜ, έγραψε στο Χ, (πρώην Twitter), ότι περισσότεροι από 2.250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στην κεντρική διαδρομή των μεταναστών στη Μεσόγειο, ένας “δραματικός αριθμός που δείχνει ότι δυστυχώς δεν γίνονται αρκετά για να σωθούν ζωές στη θάλασσα”.

Να σημειωθεί ότι η Λιβύη και η Τυνησία αποτελούν από τα κυριότερα σημεία αναχώρησης για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα