Πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ το διαμάντι του Αρχιδούκα Ιωσήφ

Πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ το διαμάντι του Αρχιδούκα Ιωσήφ

Ποσό ρεκόρ έπιασε το διαμάντι του Αρχιδούκα Ιωσήφ που δημοπρατήθηκε μέσω του οίκου Christie

Ένα διαμάντι από τα θρυλικά ορυχεία Γκολκόντα της Ινδίας, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Γενεύη την Τρίτη το βράδυ, στο ποσό ρεκόρ των 21.480.000 δολαρίων, ανέφερε ο οίκος Christie.

Το σπάνιο, άχρωμο διαμάντι που ζυγίζει 76,02 καράτια, και σε μέγεθος είναι όσο περίπου μια φράουλα, ανήκε στον Αρχιδούκα Ιωσήφ της Αυστρίας (1872-1962).

"Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για ένα διαμάντι Γκολκόντα και τιμή ρεκόρ για ένα άχρωμο διαμάντι",ανέφερε ο Φρανσουά Κιουριέλ, διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie.

Πωλητής του διαμαντιού ήταν το αμερικανικό κοσμηματοπωλείο Black Starr & Frost. Ο αγοραστής του θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύφθηκε όμως ότι το όνομά του είναι Φρεντ Μουαουάντ και είναι διεθνής αντιπρόσωπος με έδρα στο Ντουμπάι, τη Μέση Ανατολή και τη Γενεύη.

Πολλά από τα θεωρούμενα ιστορικά διαμάντια έχουν εξορυχτεί στην περιοχή Γκολκόντα. Ανάμεσα σε αυτά το Hope Diamond (Το διαμάντι της ελπίδας), Koh-i-Noor Diamond, Darya-i-Nur (Ωκεανός φωτός), Orlov Diamond, και το Sanc Diamond.

Η εξόρυξη από τα ορυχεία Γκολκόντα, σταμάτησε τον 18ο αιώνα.

SHARE:

24Media Network