Πλήγμα για την κυβέρνηση της Γερμανίας

Πλήγμα για την κυβέρνηση της Γερμανίας

Ο νο 2 του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών στη Γερμανία Κρίστιαν Λίντνερ υπέβαλε την παραίτησή του. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην έξοδο

O γενικός γραμματέας του συγκυβερνώντος στη Γερμανία κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, υπέβαλε  αιφνιδιαστικά την παραίτησή του, σε μία κίνηση που ενδεχομένως συνδέεται με το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις εξελίξεις στο θέμα της διάσωσης του ευρώ.

Ο  νεαρός πολιτικός  είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του εσωτερικού δημοψηφίσματος που "επιβλήθηκε" στην ηγεσία του κόμματος και στον ίδιο από ομάδα ευρωσκεπτικιστών εντός της παράταξης.

"Εχασε την ψυχραιμία του", ανέφερε στο Reuters πηγή από το FDP. Εντός του σαββατοκύριακου οι Ρέσλερ και Λίντντερ διακήρυξαν πρόωρα πως η ψηφοφορία απέτυχε λόγω χαμηλής συμμετοχής, όπως αναφέρει το Spiegel.

Δεδομένου όμως ότι απέμεναν άλλες δύο ημέρες ψηφοφορίας, εξοργισμένα μέλη του FDP τους κατηγόρησαν ότι επιχειρούν να επηρεάσουν την ψηφοφορία.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία οι Ελεύθεροι Δημοκράτες δεν θα κατόρθωναν ούτε καν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή.

SHARE:

24Media Network