Ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας – Εντοπίστηκαν νεκροί 8 πρόσφυγες

Ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας – Εντοπίστηκαν νεκροί 8 πρόσφυγες
Πρόσφυγες στη Μεσόγειο (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Jeremias Gonzalez, File

Οκτώ νεκρούς και ένα πλεούμενο εντόπισαν οι δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής στα χωρικά ύδατα της Μάλτας. Άλλοι 46 άνθρωποι διασώθηκαν.

Η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε 8 νεκρούς πρόσφυγες και ένα πλεούμενο στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, όπως μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή (3/2), το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Διασώθηκαν τουλάχιστον 46 άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο.

Το πλεούμενο εντοπίστηκε από την Guardia di Finanza, ειδικό σώμα της αστυνομίας της Ιταλίας αρμόδιο για οικονομικά αδικήματα, στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, καθώς πλησίαζε το μικρό νησί Λαμπεντούζα, εξήγησε το ANSA.

Σε αυτό επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο. Μεταξύ των νεκρών ήταν τρεις γυναίκες, η μία εκ των οποίων, έγκυος ενώ ανάμεσα στους 46 διασωθέντες υπάρχουν άλλες δύο κυοφορούσες.

Ο δήμαρχος στη Λαμπεντούζα, ο Φιλίπο Μανίνο, απηύθυνε έκκληση στην Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, να μην αφήσει το νησί του μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της “τεράστιας τραγωδίας”. “Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι”, είπε ο κ. Μανίνο στο ANSA, καθώς κατευθυνόταν στο λιμάνι του νησιού.

Το 2022 περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν στη Μεσόγειο, εκ των οποίων σχεδόν 1.400 στην κεντρική Μεσόγειο, που χαρακτηρίζεται μακράν η πιο επικίνδυνη θαλάσσια μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα