Πομπέο: Ο Ερντογάν να σταματήσει την επιδρομή στη Συρία και οι Τούρκοι να αποσυρθούν

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο AP

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι σκοπός της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν είναι η κατάπαυση του πυρός στη Συρία και τόνισε πώς πρέπει η "κατάσταση να διορθωθεί".

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν σκοπό η Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις της στη Συρία όταν η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πομπέο, σε συνέντευξη στο Fox News Business Network, είπε πως σκοπός της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι η εξεύρεση μιας λύσης στην κατάσταση στη Συρία, και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο Πομπέο στο τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες.

«Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία», είπε ο Πομπέο. «Πρέπει [οι Τούρκοι] να αποσυρθούν. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει προσωπικά στον Ερντογάν την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, ο Πομπέο είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση».

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Παιχνίδια" Ερντογάν με Πενς και Πομπέο: Τελικά θα τους συναντήσει αν και δεν ήθελε

Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους: Παραδώστε τα όπλα σας

ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ ΣΥΡΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS