‘Πόρτα’ στους Eagles of Death Metal από το Μπατακλάν

default image

"Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ξεχάσεις" δήλωσε ο υπεύθυνος του θεάτρου, μετά την απόφασή του να μην δεχτεί τα μέλη των Eagles of Death Metal στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων

Μέλη των Eagles of Death Metal, του αμερικανικού συγκροτήματος που έπαιζαν στο Μπατακλάν τη νύχτα που οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους αιματοκύλισαν το Παρίσι, σκοτώνοντας 90 ανθρώπους, έφαγαν “πόρτα” στο άνοιγμα της λειτουργίας του θεάτρου.

Ο υπεύθυνος του συναυλιακού χώρου είπε πως αρνήθηκε να τους αφήσει να μπουν, μετά τους ισχυρισμούς του τραγουδιστή Jesse Hughes, ότι κάποιοι μουσουλμάνοι εργαζόμενοι στον χώρο εμπλέκονταν στην επίθεση.

Ο διευθυντής του Μπατακλάν, Ζιλ Φριτό είπε στο AFP “Ηρθαν και τους πέταξα έξω. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ξεχάσεις”.

Ο Hughes, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του πως είχε “δει” κάποιους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Μπατακλάν την 13η Νοεμβρίου, ενώ σε άλλες δηλώσεις του έχει ισχυριστεί πως είχε δει Μουσουλμάνους να πανηγυρίζουν έξω από τον συναυλιακό χώρο μετά την επίθεση.

Παράλληλα, έχει πει πως πιθανότατα άνδρες της ασφαλείας εμπλέκονταν στην επίθεση, υποστηρίζοντας πως έξι εξ αυτών δεν εμφανίστηκαν στο Μπατακλάν τη μοιραία νύχτα.

Οι επιζώντες της επίθεσης κατηγορούν τον τραγουδιστή για υποκίνηση μίσους, ενώ εξαιτίας των δηλώσεών τους αποσύρθηκαν οι προσκλήσεις γαλλικών μουσικών φεστιβάλ προς το συγκρότημα.

“Κάνει αυτές τις απίστευτα ψευδείς καταγγελίες κάθε δύο μήνες. Είναι τρέλα να κατηγορεί την ασφάλειά μας ότι συνεργάστηκε με τους τρομοκράτες. Αρκετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει”, είπε ο Φριτό.

Το Μπατακλάν ξεκίνησε την επαναλειτουργία του σε κλίμα συγκίνησης με μια συναυλία του Sting το βράδυ της Παρασκευής.

(ΠΗΓΗ: Independent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα