Πώς και γιατί η εταιρία παγωτών Ben & Jerry’s εκνεύρισε το ισραηλινό κατεστημένο

Πώς και γιατί η εταιρία παγωτών Ben & Jerry’s εκνεύρισε το ισραηλινό κατεστημένο
twitter

Το stop των πωλήσεων της φίρμας στα παλαιστιακά εδάφη που παράνομα κατέχει το Ισραήλ άναψε φωτιές.

Η Ben & Jerry’s, εταιρία παγωτών από τις ΗΠΑ, άνοιξε πόλεμο με την ηγεσία του Ισραήλ.

Η εν λόγω φίρμα που εδρεύει στο Βερμόντ των ΗΠΑ (και ανήκει στην Unilever) ενημέρωσε επισήμως ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμφωνία της με την εταιρία που έχει αναλάβει την προώθηση και την πώληση των προϊόντων της στο Ισραήλ (και η οποία εκπνέει στο τέλος του 2022).

Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από μεγάλη πίεση των καταναλωτών στις ΗΠΑ οι οποίοι κάλεσαν την εταιρία να απέχει από οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Ben & Jerry’s έκτισε ένα ιδιαίτερα φιλελεύθερο και προοδευτικό προφίλ. Συντάχθηκε με το αίτημα χρήματα που προορίζονταν για αστυνομικά τμήματα να δοθούν για την υγεία και τη διατήρηση της ειρήνης και ξεκίνησε ένα podcast σχετικό το ρατσισμό.

Με την απόφασή της να σταματήσει την επαφή με το συνεργάτη της στο Ισραήλ, η εταιρία διασφαλίζει ότι δεν θα πωλούνται προϊόντα τους στις παλαιστινιακές περιοχές στις οποίες παράνομα έχει εγκαταστήσει εποίκους του Ισραήλ. Αυτό βέβαια θα έχει ως συνέπεια τη μη πώληση προϊόντων στο σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών.Για το θέμα μάλιστα εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή στο Ισραήλ η οποία εκφράστηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νάφταλι Μπένετ τόνισε ότι η Ben & Jerry’s αποφάσισε να γίνει το “αντι-Ισραήλ παγωτό” ενώ η Υπουργός Εσωτερικών Αγελέντ Σακέντ τουίταρε ότι “πλέον το παγωτό σας δεν ταιριάζει με το γούστο μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα