Ποταμός δακρύων για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ

default image

Εκατομμύρια πολίτες θρηνούν για την απώλεια του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις αντιδράσεις του λαού της Β. Κορέας. Σε κατάσταση αμόκ εκατοντάδες οπαδοί του (Vid+Pics)

Θρήνος και σπαραγμός επικρατεί στην Βόρεια Κορέα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, οποίος πέθανε από ανακοπή κατά τη διάρκεια σιδηροδρομικού ταξιδιού.

 

Με δάκρυα στα μάτια και ντυμένη στα μαύρα, η παρουσιάστρια του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ανακοίνωσε τον θάνατο του “Αγαπημένου Ηγέτη”, λέγοντας ότι έπασχε από σωματική και πνευματική υπερκόπωση.

 

Την είδηση ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η παρουσιάστρια, ντυμένη στα μαύρα, διαβάζει το κείμενο που έχει μπροστά της εμφανώς συγκινημένη, με σπασμένη φωνή και ξεσπά σε κλάματα.

 

Μετά το πρώτο μούδιασμα στο άκουσμα της είδησης, χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας, για να θρηνήσουν τον ηγέτη τους.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο γιος του Kim Jong-un θα είναι ο “μεγάλος διάδοχος” για τον οποίο ελάχιστα είναι γνωστά.

Τα πρακτορεία με επιφύλαξη μεταδίδουν ότι είναι 20 έως 30 ετών και πως το 2010 ανέλαβε πολιτικά και στρατιωτικά αξιώματα.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Ιλ-Σανγκ το 1994, πέθανε σε τρένο, κατά την επίσκεψή του σε μια περιοχή έξω από την πρωτεύουσα, Πιονγκγιάνγκ.

 

Το 2008 είχε υποστεί εγκεφαλικό και έκτοτε είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις.

Έγινε διάσημος για την περίεργη κόμμωσή του και τα παπούτσια-πλατφόρμες. Εθεωρείτο λάτρης των γυναικών και πότης, σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του κύκλου που αργότερα εγκατέλειψαν τη χώρα. Φλέρταρε ρωσίδες χορεύτριες και είχε συγκεντρώσει στην προσωπική του κάβα με κρασιά περισσότερα από 10.000 μπουκάλια τα οποία κατανάλωνε μαζί με τεράστιες ποσότητες από αστακούς και κονιάκ.

 

Η κηδεία του θα γίνει στην Πιονγκγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 17 έως τις 29 Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί στη χώρα περίοδος πένθους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα