Πούτιν: Συζήτησε την κρίση στη Συρία με τον Μακρόν

Πούτιν: Συζήτησε την κρίση στη Συρία με τον Μακρόν
Ο Ρώσος πρόεδρος μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του AP

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. Τις επόμενες ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της Συρίας και επικεντρώθηκαν στην κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο σχετικά με τα τρέχοντα μέτρα στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών στη βορειοδυτική Συρία. Αναφέρθηκαν επίσης και στην ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή» σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε ότι θέλει να έχει ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με όλες τις κρίσιμες πλευρές της διαδικασίας διευθέτησης της συριακής κρίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο τους αναμένεται να συναντηθούν στη Μόσχα τις επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα