Πούτιν στηρίζει Λουκασένκο: “Για τον Μοράλες δεν είχαν πει τίποτα”

Πούτιν στηρίζει Λουκασένκο: “Για τον Μοράλες δεν είχαν πει τίποτα”
Ο Πούτιν και ο Λουκασένκο στη συνάντησή τους AP

Στη συνάντηση που είχαν στον Σότσι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στήριξε απόλυτα τον Αλεξάντερ Λουκασένκο για το θέμα της αναγκαστικής προσγείωσης αεροπλάνου στο Μινσκ για τη σύλληψη του δημοσιογράφου.

Οπως αναμενόταν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στήριξε απόλυτα τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο Σότσι.

Η συνάντηση είχε “κλειστεί” πριν το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας σε αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους που είχε σκοπό τη σύλληψη του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς. Μετά το περιστατικό αυτό όμως, που προκάλεσε την οργή της Δύσης, το ραντεβού απέκτησε νέα διάσταση.

Ο Πούτιν συνέκρινε το περιστατικό με το αντίστοιχο του 2013 που είχε πρωταγωνιστή τον τότε πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες και τόνισε ότι για το εν λόγω συμβάν δεν είχε ακουστεί το παραμικρό, επικράτησε “σιγή” όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Λουκασένκο από την πλευρά του είπε στον Πούτιν ότι υπάρχουν κρατικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη δική του εκδοχή σε ότι αφορά την πτήση στην οποία επέβαινε ο Προτασέβιτς και η κοπέλα (η οποία επίσης έχει συλληφθεί).

Η Λευκορωσία, υπό την ηγεσία του Λουκασένκο, εξελίσσεται σε μία από τις πιο πιστές συμμάχους της Ρωσίας η οποία από την πλευρά της χρειάζεται μία χώρα-δορυφόρο στα δυτικά της. Η στήριξη του Πούτιν στον Λουκασένκο λοιπόν δεν εξέπληξε κανέναν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version