Πούτιν: Διάγγελμα για τα δημοψηφίσματα σε 4 περιφέρειες της Ουκρανίας

Πούτιν: Διάγγελμα για τα δημοψηφίσματα σε 4 περιφέρειες της Ουκρανίας
AP

Διάγγελμα στον ρωσικό λαό αναμένεται να απευθύνει απόψε ο Πούτιν σχετικά με τα δημοψηφίσματα στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ελέγχει η Μόσχα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Διάγγελμα προς το ρωσικό λαό θα απευθύνει το βράδυ της Τρίτης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα των δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία των περιοχών  Ντονέτσκ και Λουχάνσκ όπως και της Χερσώνας και της Ζαπορόζια, αναφέρει το RBC, επικαλούμενο πηγές κοντά στο Κρεμλίνο.

Τελευταία φορά που ο Πούτιν απηύθυνε διάγγελμα ήταν μία ημέρα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, οι φιλορωσικές αρχές σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι θα διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένωση με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κιέβου.

Τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λίγο πριν από την εισβολή καθώς και στις υπό ρωσική κατοχή ζώνες της περιοχής της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία.

Ο Τουρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε νωρίτερα τη βεβαιότητα ότι τα εδάφη που έχουν καταληφθεί από την Ρωσία θα επιστραφούν στην Ουκρανία. Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι PBS, που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο να κατοχυρώσει η Ρωσική Ομοσπονδία τμήματα των ελεγχόμενων από την ίδια περιοχών ως προϋπόθεση για μια ειρηνική συμφωνία με την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα