"Πούτιν φύγε!"

"Πούτιν φύγε!"

Ένα τεράστιο πανό με την επιγραφή "Πούτιν φύγε!" αναρτήθηκε απέναντι από το Κρεμλίνο

Μέλη του ρωσικού αντιπολιτευόμενου κινήματος Αλληλεγγύη ανήρτησαν σήμερα ένα τεράστιο πανό με την επιγραφή "Πούτιν φύγε!" σε μια πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο, τρεις ημέρες πριν από μια μεγάλη πορεία στη Μόσχα κατά του καθεστώτος του Ρώσου πρωθυπουργού.

Το κίτρινο πανό με επιφάνεια 140 τ.μ. δείχνει επίσης μια καρικατούρα του πρωθυπουργού Πούτιν "διαγραμμένη" με ένα μαύρο σταυρό. Αναρτήθηκε πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα στη στέγη μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται απέναντι από το Κρεμλίνο, την έδρα της ρωσικής προεδρίας, πάνω σε μια προκυμαία του Μόσκοβα.

"Ο κύριος στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε σε όλους πως μια διαδήλωση για τίμιες εκλογές θα πραγματοποιηθεί αυτή την βδομάδα", δήλωσε η Αναστασία Ριμπατσένκο, μέλος της Αλληλεγγύης που συμμετείχε στην ομάδα η οποία ανήρτησε το πανό.

"Θέλουμε επίσης να πούμε μ' αυτό τον τρόπο ότι είναι αδύνατο να οργανωθούν τίμιες εκλογές υπό το καθεστώς του Πούτιν", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Αναστασία Ριμπατσένκο, το πανό αναρτήθηκε αργά το πρωί, πριν αφαιρεθεί από τις αρχές, λιγότερο από μία ώρα αργότερα.

Η Αλληλεγγύη είναι ένα από τα πολυάριθμα κινήματα της αντιπολίτευσης που καλούν τους Ρώσους να διαδηλώσουν στις 4 Φεβρουαρίου υπέρ μιας δημοκρατικής εκλογής ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου και για να καταγγείλουν το καθεστώς του Πούτιν.

Οι οργανωτές ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, όπως έκαναν δύο φορές τον περασμένο Δεκέμβριο.

SHARE:

24Media Network