Πούτιν μετά την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών: “Ημέρα αλήθειας και δικαιοσύνης”

Πούτιν μετά την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών: “Ημέρα αλήθειας και δικαιοσύνης”
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 2022 AP

"Η νίκη θα είναι δική μας" διαβεβαίωσε τους πολίτες ο Ρώσος πρόεδρος, καλωσορίζοντας παράλληλα τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές "στο σπίτι τους", όπως ανέφερε.

Για “ιστορική μέρα” και “μέρα αλήθειας και δικαιοσύνης” έκανε λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν το απόγευμα της Παρασκευής (30/09) απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, στο πλαίσιο της “φιέστας” για την επισημοποίηση της προσάρτησης τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Αφότου υπέγραψε τις “συνθήκες προσχώρησης” των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του ότι η Ουκρανία “προσπαθεί να εξαφανίσει” την κουλτούρα των ανθρώπων που ζουν στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ και δήλωσε ότι οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές “έκαναν αυτή την επιλογή να είναι με την πατρίδα των προγόνων τους” στα λεγόμενα δημοψηφίσματα που η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταγγείλει ως παράνομα.

Η Ρωσία δεν ανοίγει απλώς τις πόρτες του σπιτιού μας. Η Ρωσία ανοίγει την καρδιά της. Καλώς ορίσατε σπίτι” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, δεσμεύτηκε “να κάνει τα πάντα” για να “ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας” στην Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.

Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Ζαπορίζια και στη Χερσώνα, και στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Θα κάνουμε τα πάντα για να ανεβάσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτά τα εδάφη για αυτούς τους ανθρώπους. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, να φτιάξουμε σχολεία, νέα ιδρύματα, νοσοκομεία“.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε: “Έχουμε γίνει πιο δυνατοί γιατί είμαστε μαζί. Έχουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια σημαίνει δύναμη. Και αυτό σημαίνει νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα