Πούτιν: Μυστήριο με την παραίτηση του προσωπικού του εικονολήπτη μετά το διάγγελμα για την εισβολή

Βλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Ερωτηματικά προκαλεί η παραίτηση του προσωπικού εικονολήπτη του Πούτιν, αμέσως μετά το διάγγελμά του για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι... "έπιασε ταβάνι".

Ο προσωπικός εικονολήπτης του Βλαντίμιρ Πούτιν παραιτήθηκε αφού βιντεοσκόπησε διάγγελμα του Ρώσου προέδρου για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει ο ίδιος στον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Προέκτ».

"Έπιασα ταβάνι στο επάγγελμά μου. Επιπλέον κουράστηκα να κάθομαι επί μήνες στην καραντίνα", λέει αιτιολογώντας την απόφασή του ο Ιλιά Φιλάτοφ, που ήταν ένας από τους τρεις οπερατέρ του Ρώσου προέδρου.

Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά την εκδοχή ότι η παραίτησή του σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τον πόλεμο. Οι γνωστοί του δήλωσαν ότι η δουλειά με τον πρόεδρο απαιτεί μόνιμη απομόνωση. Πολλοί όντας κλειδωμένοι, αρχίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ.

Οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου «Προέκτ» διαπίστωσαν ότι στα τέλη Φεβρουαρίου πολλοί κρατικοί υπάλληλοι συσχέτιζαν πολλές παραιτήσεις με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αποδίδοντάς τες στο σοκ που τους είχε προκαλέσει το διάγγελμα Πούτιν.

Λίγοι γνώριζαν για την απόφαση που ελήφθη, οι αξιωματούχοι, η προπαγάνδα και οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν απροετοίμαστοι.

Ο ιστότοπος αναφέρει ότι ένας από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, που είχε απευθυνθεί στον Πούτιν ζητώντας του να αναγνωρίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές, είχε σοκαριστεί επειδή τον χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν την εισβολή.

Μερικές μέρες αργότερα ο εν λόγω βουλευτής άλλαξε εντελώς διάθεση και έλεγε ότι είναι αναγκαίο να συσπειρωθούν όλοι ενόψει των δυτικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Πούτιν
SHARE:

24Media Network