Πουτζντεμόν προς ΕΕ: Θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;

Catalan President Carles Puigdemont arrives to make a statement at the Palau Generalitat in Barcelona, Spain,Thursday Oct. 26, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Catalan President Carles Puigdemont arrives to make a statement at the Palau Generalitat in Barcelona, Spain,Thursday Oct. 26, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Έντονη κριτική σην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση που κρατά στο θέμα της Καταλονίας, ευνοώντας την κυβέρνηση της Μαδρίτης, άσκησε ο ηγέτης των Καταλανών αυτονομιστών

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν άσκησε κριτική σήμερα στην ΕΕ για τη στήριξη που παρείχε στο «πραξικόπημα» που κίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι εναντίον της περιφέρειάς του, η οποία τέθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας από τα τέλη Οκτωβρίου.

«Θα αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της ψήφου των Καταλανών (σ.σ την 21η Δεκεμβρίου) ή θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με Καταλανούς δημάρχους στις Βρυξέλλες.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Κάρλες Πουτζντεμόν πήρε τον λόγο δημοσίως μετά την απόφασή της βελγικής δικαιοσύνης, την Κυριακή, να τον αφήσει ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλονία, Δημοψήφισμα Καταλονίας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στους δρόμους οι Καταλανοί - Υπό κράτηση Πουτζντεμόν και υπουργοί

Πουτζντεμόν: Θα συνεργαστώ με τις πραγματικές δικαστικές αρχές, αυτές του Βελγίου

SHARE:

24Media Network