Πράγα: Ο μακελάρης είχε δολοφονήσει πατέρα και βρέφος, 6 ημέρες πριν την επίθεση

Διαβάζεται σε 2'
Czech Shooting
Μαζική δολοφονία στην Πράγα 2023 Denes Erdos/AP Photo

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο 24χρονος μακελάρης σκορπίζοντας τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο του “Καρόλου” στην Πράγα, δεν ήταν η μόνη, αφού στο σημείωμα αυτοκτονίας ομολόγησε διπλή δολοφονία μερικές ημέρες πριν.

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία για τον μακελάρη της Πράγας που προκύπτουν από το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε πριν σκορπίσει τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο του “Καρόλου” την Πέμπτη (21/12), όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένου του δράστη- ενώ τραυματίστηκαν 25 ακόμη.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ένοπλος ομολόγησε στο σημείωμα αυτοκτονίας του τη διπλή δολοφονία που διέπραξε έξι ημέρες πριν από την επίθεση στο Πανεπιστήμιο.

Το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, τον οποίο οι Αρχές χαρακτήρισαν “Μοναχικό λύκο“, ανασφαλή και λάτρη των όπλων, περιείχε την ομολογία του David Kozak, ότι είχε πυροβολήσει έναν άνδρα και τη μικρή του κόρη σε δάσος κοντά στην πόλη στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Kozak είχε σκοτώσει επίσης τον πατέρα του νωρίτερα την ίδια ημέρα της μαζικής δολοφονίας που βύθισε την Τσεχία στο πένθος- μία από τις χειρότερες στην πρόσφατη ευρωπαϊκή Ιστορία- ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε 17.

Όπως ανέφερε για πρώτη φορά η εφημερίδα Denik N, το σημείωμα ανακαλύφθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του Kozak στις 21 Δεκεμβρίου – την ίδια ημέρα με την επίθεση.

Περιείχε την ομολογία ότι είχε πυροβολήσει το ζευγάρι στο δάσος Κλάνοβιτσε, στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, μια εβδομάδα πριν. Τα θύματα φέρονται να είναι ένας 32χρονος άνδρας και ένα κοριτσάκι δύο μηνών, σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ντετέκτιβ είπαν ότι ήταν “πολύ πιθανό” ο δράστης να είχε διαπράξει και τις δολοφονίες στο Κλάνοβιτσε. Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη βαλλιστική εξέταση.

Σύμφωνα με το BBC, ο Kozak βρισκόταν σε έναν κατάλογο 4.000 πιθανών υπόπτων, που ήθελε να ανακρίνει η αστυνομία, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη τους που δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν και να προσεγγίσουν νωρίτερα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα