Πράγα: Τα μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών για το μακελειό

Διαβάζεται σε 2'
Πράγα: Τα μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών για το μακελειό
Αστυνομία στην Πράγα MARTIN DIVISEK/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι ανέφεραν αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών για το αιματηρό περιστατικό σε Πανεπιστήμιο της Πράγας. “Οι σκέψεις μας στον λαό της Τσεχίας” λέει ο Μητσοτάκης.

Συγκλονισμένοι από το μακελειό σε Πανεπιστήμιο της Πράγας, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 24 να τραυματιστούν, εμφανίζονται οι ηγέτες ευρωπαίκών κρατών.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε “σοκαρισμένος” από την επίθεση του ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου: “Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα… Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών”, δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: “Είμαι συντετριμμένος από την είδηση της αποτρόπαιας επίθεσης στην Πράγα. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Τσεχίας”.

“Είμαστε συγκλονισμένοι από την παράλογη βία που στοίχισε πολλές ζωές σήμερα στην Πράγα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στον τσεχικό λαό συνολικά. Στεκόμαστε και θρηνούμε μαζί σας”, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σημείωσε σε ανάρτησή του: “Με συγκλόνισε η είδηση ότι το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα ήταν ο στόχος ενός φονικού πυροβολισμού. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στα θύματα, στους τραυματίες και τους αγαπημένους τους, καθώς και στον τσεχικό λαό”.

Τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έστειλε μήνυμα στον Τσέχο ομόλογό της, Πετρ Φιάλα, με το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής θανατηφόρας επίθεσης που έλαβε χώρα στην Πράγα. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι «βρίσκεται στο πλευρό τον τραυματιών και όλων των κατοίκων της Τσεχίας».

«Η Ιταλίδα πρωθυπουργός καταδικάζει για μια ακόμη φορά, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, κάθε μορφή βίας, τρομοκρατίας και φανατισμού και υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη έχει χρέος να αντιδράσει και να ενισχύσει κάθε χρήσιμο μέσο, ώστε να εγγυηθεί την ύψιστη ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα