Πρίγκιπας Άντριου: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό

Πρίγκιπας Άντριου: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό
Ο πρίγκιπας Άντριου Steve Parsons/Pool Photo via AP, file

Ο Δούκας του Γιορκ και η Βιρτζίνια Ρόμπερτς προχώρησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του.

Εξωδικαστικό συμβιβασμό πέτυχε ο Πρίγκιπας Άντριου, ο 61χρονος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, με την 38χρονη Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, η οποία κατηγορούσε δημοσίως τον Δούκα του Γιορκ πως ήταν ένας από τους “ισχυρούς φίλους” στον οποίο την παρέδωσε ο παιδεραστής μεγαλοεπενδυτής Τζέφρι Έπστιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Μέσω ενός εγγράφου που υποβλήθηκε στον δικαστή Κάπλαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, έγινε γνωστό πως η Βιρτζίνια Τζιούφρε και ο Πρίγκιπας Άντριου κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

“Γράφουμε από κοινού με τον συνήγορο του κατηγορουμένου για να ενημερώσουμε το Δικαστήριο ότι τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για την προαναφερθείσα αγωγή. Οι διάδικοι προβλέπουν ότι θα καταθέσουν διάταξη για απόρριψη της υπόθεσης εντός 30 ημερών”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο που δημοσιεύει η Daily Mail.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο Πρίγκιπας Άντριου σκοπεύει να κάνει μια σημαντική δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της Βιρτζίνια Τζιούφρε για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων και τονίζεται ότι ο Δούκας του Γιορκ δεν είχε ποτέ σκοπό να βλάψει και να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της Βιρτζίνια. Παράλληλα, αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε ως θύμα κακοποίησης αλλά και εξαιτίας άδικων δημόσιων επιθέσεων.

“Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Έπστιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Έπστιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα”, προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Με τη σημερινή εξέλιξη ο πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο.

Μια εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν επίσης να σχολιάσουν την είδηση.

H φωτογραφία που δεν θυμόταν ο Άντριου -όπως δεν θυμόταν και την κοπέλα που ήταν δίπλα του. EyePress via AFP

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται μετά από τις μάταιες προσπάθειες του Πρίγκιπα Άντριου να απορριφθεί η αγωγή που είχε καταθέσει η Τζιούφρε, με τους δικηγόρους του να επικαλούνται μια συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η Τζιούφρε, με την οποία δεσμευόταν να μην στραφεί εναντίον του Έπστιν και “πιθανών άλλων κατηγορουμένων”, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 500.000 δολαρίων από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε Bebeto Matthews, File/AP Photo

Ο δικαστής Κάπλαν είχε απορρίψει στις 31 Δεκεμβρίου μια άλλη προσφυγή του Άντριου που ισχυριζόταν ότι η Τζιούφρε δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του στις ΗΠΑ επειδή κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα