Πρίγκιπας Άντριου: Η βασίλισσα Ελισάβετ τού αφαίρεσε τους τίτλους – Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Πρίγκιπας Άντριου: Η βασίλισσα Ελισάβετ τού αφαίρεσε τους τίτλους – Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση
Ο Πρίγκιπας Άντριου και η βασίλισσα Ελισάβετ ASSOCIATED PRESS / Alastair Grant

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας αφαιρούνται όλοι οι στρατιωτικοί τίτλοι του Δούκα του Γιορκ μετά και την τελευταία του προσπάθεια να αποφύγει τις κατηγορίες.

Αφαιρούνται όλοι οι στρατιωτικοί και άλλοι βασιλικοί τίτλοι του Πρίγκιπα Άντριου λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Έπστιν και συγκεκριμένα της κατηγορίας εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μέσω ανακοίνωσής του, αναφέροντας πως η απόφαση πάρθηκε με την έγκριση και τη συναίνεση της βασίλισσας Ελισάβετ.

“Ο Δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει οποιαδήποτε δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αυτή την υπόθεση ως ιδιώτης πολίτης”, σημειώνεται στη συνέχεια.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά και την τελευταία, αλλά μάταιη προσπάθεια του 61χρονου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στα αμερικανικά δικαστήρια μια γυναίκα, η οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Εδώ και πολλά χρόνια η Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, μια Αμερικανίδα 38 ετών που πλέον ζει στην Αυστραλία, κατηγορεί δημοσίως τον Άντριου. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους “ισχυρούς φίλους” στον οποίο την παρέδωσε ο Έπστιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα