Πριγκίπισσα Λατίφα: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι ζωντανή

Πριγκίπισσα Λατίφα: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι ζωντανή
Η πριγκίπισσα Λατίφα 2021 AP

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι βρίσκεται εν ζωή η πριγκίπισσα Λατίφα, που είχε αναρτήσει βίντεο όπου υποστήριζε πως ο πατέρας της και ηγεμόνας του Ντουμπάι την έχει κλειδωμένη σε σπίτι-φρούριο.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα «δεν έχει ακόμα» λάβει στοιχεία ότι βρίσκεται εν ζωή η πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι, που λέει ότι κρατείται παρά τη θέλησή της και φοβάται για τη ζωή της, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρμοστείας.

«Όχι, όχι ακόμα», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Αρμοστείας, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας και των αντιπροσώπων των Εμιράτων στη Γενεύη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν στις 19 Φεβρουαρίου ότι ζήτησαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι είναι εν ζωή η 35χρονη πριγκίπισσα, κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, ηγέτη του εμιράτου του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των ΗΑΕ.

Η ίδια είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να αποδράσει με σκάφος από αυτή την πόλη-κράτος στον Κόλπο το 2018, πριν μεταφερθεί και πάλι πίσω στο εμιράτο.

Οικείοι της μετέδωσαν βίντεο στα οποία η ίδια λέει ότι είναι κλειδωμένη σε μια «έπαυλη που έχει μετατραπεί σε φυλακή» με σφραγισμένα παράθυρα και υπό αστυνομική φρούρηση. Δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον νεότερα από εκείνη.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα βίντεο μαγνητοσκοπήθηκαν περίπου ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής της.

Στις 19 Φεβρουαρίου, η πρεσβεία των ΗΑΕ στο Λονδίνο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι η υψηλότητά της λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της, με τη στήριξη της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας Η κατάστασή της συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή εν ευθέτω χρόνω».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα