Πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης κατηγορείται για την εξόντωση 2.000 σκυλιών και γατιών

Πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης κατηγορείται για την εξόντωση 2.000 σκυλιών και γατιών

Για λόγους οικονομίας χορηγούσε στα ζώα θανατηφόρα ουσία, σε δόση μικρότερη της συνιστώμενης, χωρίς να τα έχει ναρκώσει πριν

Η πρόεδρος μιας οργάνωσης για την προστασία των ζώων, στη νότια Ισπανία, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καθώς κατηγορείται, μαζί με έναν υπάλληλό της, ότι εξόντωσε περισσότερους από 2.000 σκύλους και γάτες, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από δικαστική πηγή.

Η γυναίκα, που δικάζεται στη Μάλαγα, ήταν πρόεδρος μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την προστασία των εγκαταλειμμένων ζώων στο Τορεμολίνος, στην επαρχία της Μάλαγας και της Ανδαλουσίας.

ADVERTISING

Το καταφύγιο που διατηρούσε ήταν παράρτημα ενός κομμωτηρίου σκύλων, ενός σπιτιού και μιας ιδιωτικής κτηνιατρικής κλινικής, η ίδια όμως δεν είχε πτυχίο κτηνιάτρου. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, οι εισαγγελικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα και ένας υπάλληλός της, υπεύθυνος για τη συντήρηση του χώρου, "θυσίασαν και παρέδωσαν προς καύση, από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, 2.183 ζώα".

Σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι χορηγούσαν στα ζώα μια θανατηφόρα ουσία, σε δόση μικρότερη της συνιστώμενης "με μοναδικό σκοπό να κάνουν οικονομία" και χωρίς να τα ναρκώνουν προηγουμένως. Ο θάνατος των ζώων ήταν "αργός και οδυνηρός", τόνισε ο εισαγγελέας.

"Προκειμένου να προχωρούν σε αυτές τις προγραμματισμένες, μαζικές εξοντώσεις (...) οι κάμερες ασφαλείας του κέντρου αποσυνδέονταν και έβαζαν πολύ δυνατά μουσική" για να καλύπτουν τα ουρλιαχτά των ζώων, υποστηρίζεται στο πόρισμα της εισαγγελίας. Μέσα σε μία εβδομάδα, το καλοκαίρι του 2010, σκότωσαν έτσι "περισσότερες από 50 γάτες και 20 σκύλους".

Ο στόχος τους ήταν "να μειώσουν το κόστος" και να προωθήσουν πιο επικερδείς δραστηριότητες.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα El Mundo, ακούγεται η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης να αρνείται τις κατηγορίες: "Φοβάμαι τις ενέσεις, κοιτάζω αλλού επειδή δεν μπορώ να βλέπω να χώνεται η βελόνα" φέρεται να είπε στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Αν κριθεί ένοχη μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για κακομεταχείριση των ζώων, για παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του κτηνιάτρου και για πλαστογραφία.

24Media Network