Εντοπίστηκαν συντρίμμια του MD83 σε ερημική περιοχή στο βόρειο Μαλί

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του MD83 σε ερημική περιοχή στο βόρειο Μαλί

Στο βόρειο τμήμα του Μαλί, εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος του Μαλί ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή, στα βόρεια της χώρας.

"Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ", είπε ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Επιβεβαίωση από τον επικεφαλής της προεδρικής φρουράς

Συντρίμμια του αεροσκάφους των αλγερινών αερογραμμών που εξαφανίστηκε με 116 επιβαίνοντες μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου εντοπίστηκαν σε μια περιοχή στο βόρειο Μαλί, κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της τελευταίας.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για την τύχη των επιβατών.

«Μόλις βρήκαμε το αλγερινό αεροσκάφος. Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί (. . .) 50 χιλιόμετρα βόρεια της μεθορίου της Μπουρκίνα Φάσο», στην περιοχή Γκόσι του Μαλί, δήλωσε στον Τύπο ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντιερέ, με αφορμή μια έκτακτη σύσκεψη στο Ουαγκαντούγκου και αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ.

Η πόλη Γκόσι βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γκάο, της μεγαλύτερης πόλης στο βόρειο Μαλί.

«Μέχρι στιγμής δε διαθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες για (την τύχη των) επιβατών, όμως οι ομάδες μας εργάζονται πυρετωδώς» προσέθεσε ο στρατηγός.

Ο ίδιος δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα αίτια της συντριβής.

Προτού ανακοινώσει ότι τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί, ο στρατηγός Ντιεντιερέ είχε δηλώσει ότι ένας αξιόπιστος μάρτυρας είχε δει το αεροσκάφος «να πέφτει» στην περιοχή του Γκόσι.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αξιόπιστο καθώς εμείς έχουμε επίσης κοιτάξει τις φωτογραφίες του ραντάρ που απεικονίζουν την εξέλιξη της πορείας του αεροσκάφους έως την εξαφάνισή του, η οποία συμπίπτει με την περιοχή που μας έχει υποδείξει ο πληροφοριοδότης μας» προσέθεσε ο ίδιος.

Φαμπιούς: Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε απόψε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει καμία θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης της Air Algerie που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι μεταφέροντας 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

"Δεν μπορούμε, δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία υπόθεση αν δεν έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία", είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αεροσκάφος με 116 επιβαίνοντες έπεσε στην έρημο. Διαψεύδεται ότι μεταξύ των θυμάτων, ήταν η κόρη του Ραούλ Κάστρο

SHARE:

24Media Network