Πρόεδρος Νεολαίας SPD: Δεν θα ζητήσουμε παραίτηση Σουλτς

The chairman of the Social Democratic Party, SPD, Martin Schulz, enters the conference room in Dortmund, Germany, Monday, Jan. 15, 2018. Schulz campaigns for coalition negotiations with chancellor Angela Merkel's conservative bloc. (Marcel Kusch/dpa via AP)
The chairman of the Social Democratic Party, SPD, Martin Schulz, enters the conference room in Dortmund, Germany, Monday, Jan. 15, 2018. Schulz campaigns for coalition negotiations with chancellor Angela Merkel's conservative bloc. (Marcel Kusch/dpa via AP) AP

"Δεν περιποιεί τιμή στο κόμμα ότι δεν είχαμε ποτέ γυναίκα επικεφαλής", δήλωσε ο Κέβιν Κιούνερτ

"Ας μην αυταπατώμεθα. Ο,τι δεν τέθηκε πάνω στο τραπέζι κατά τις διερευνητικές συζητήσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες, δεν πρόκειται να τεθεί κατά τις διαπραγματεύσεις. Τυχόν επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είναι αξιόπιστη", είπε ο Κέβιν Κιούνερτ, πρόεδρος της μεγάλης επιρροής νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου "Funke" (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt κ.α.).

Στην περίπτωση κατά την οποία το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στη Βόννη, απορρίψει τη συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες για έναρξη διαπραγματεύσεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση νέου μεγάλου συνασπισμού και ο Μάρτιν Σουλτς ανατραπεί, ο κ. Κιούνερτ είπε ότι δεν θα θεωρήσει τον εαυτό του σε καμιά περίπτωση "βασιλοκτόνο". "Δεν είμαι αφελής. Έχω πλήρη συνείδηση των άγραφων κανόνων της πολιτικής, αλλά για μένα, για τη νεολαία του κόμματος, δεν θα πρέπει να παραιτηθεί κανένας και ούτε πρόκειται να το ζητήσουμε από κανέναν".

ADVERTISING

Πάντως, πρόσθεσε, "στο μέλλον θα πρέπει αν ηγηθεί του κόμματος μια γυναίκα. Και αυτό μπορεί να συμβεί πολύ σύντομα. Δεν το εννοώ όμως με την έννοια ότι πρέπει να φύγει ο Μάρτιν Σουλτς, ώστε να παραχωρήσει τη θέση του σε μια γυναίκα. Είναι απλώς μια πραγματικότητα το γεγονός ότι ένα κόμμα το οποίο υπάρχει πάνω από 150 χρόνια δεν είχε ποτέ μια γυναίκα επικεφαλής. Αυτό δεν μας περιποιεί τιμή" τόνισε ο Κεβιν Κιούνερτ.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:Marcel Kusch/dpa via AP

SHARE:

24Media Network