Πρώην σύμμαχος του Τραμπ: 'Έκανε τον Λευκό Οίκο παιδικό σταθμό'

President Donald Trump listens to a question while meeting the media in the lobby of Trump Tower in New York, Tuesday, Aug. 15, 2017. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
President Donald Trump listens to a question while meeting the media in the lobby of Trump Tower in New York, Tuesday, Aug. 15, 2017. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ κι ενός γερουσιαστή, πρώην συμμάχου του Αμερικανού προέδρου

«Κρίμα που ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε παιδικό σταθμό για ενήλικες» δήλωσε ο σημαίνων γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ αφού αντιλήφθηκε ότι βρέθηκε σήμερα το πρωί στο στόχαστρο προσβλητικών tweet που έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ με "εκλιπαρούσε" για να τον στηρίξω προκειμένου να επανεκλεγεί στο Τενεσί. Εγώ είπα "ΟΧΙ" και εκείνος αρνήθηκε (πως είπε ότι δεν μπορεί να κερδίσει χωρίς… την υποστήριξή μου)» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter στοχοθετώντας τον πρώην του σύμμαχο.

«Ήθελε επίσης να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, εγώ είπα "ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"» συνέχισε ο μεγιστάνας, προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής Κόρκερ «είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την φρικτή συμφωνία με το Ιράν» με επίκεντρο το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Συνεπώς, το περίμενα ότι ο Κόρκερ θα ήταν μια αρνητική φωνή κι ότι θα αντιτίθετο στην φοβερή ατζέντα μας. Δεν διαθέτει τα κότσια για να είναι υποψήφιος» ήταν το συμπέρασμα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Αναμφισβήτητα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Τετάρτη ο γερουσιαστής, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν βυθίζονται στο χάος χάρη στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Λίγες ώρες μετά τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου σήμερα, ο 65χρονος γερουσιαστής, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, έγραψε στο Twitter ότι είναι «κρίμα που ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε παιδικό σταθμό για ενήλικες. Κάποιος, χωρίς καμιά αμφιβολία δεν πήγε στη βάρδια σήμερα το πρωί».

Ο Μπομπ Κόρκερ εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2007. Την 26η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για μια τρίτη θητεία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2018. Προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας από το 2015 και ασχολείται με σημαντικά θέματα της επικαιρότητας όπως η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.

Το όνομά του είχε αναφερθεί για την θέση του συνυποψηφίου στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν για τον θώκο του υπουργού Εξωτερικών. Τον Ιούλιο του 2016 ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι απέρριψε την θέση του επόμενου αντιπροέδρου σε μια συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον δισεκατομμυριούχο.

«Ο δεσμός μας ενισχύθηκε και μια φιλία γεννήθηκε, πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη ημέρα» είχε διαβεβαιώσει τότε.

Ωστόσο, φέτος τον Αύγουστο, μετά τις βίαιες ρατσιστικές διαδηλώσεις στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, ο γερουσιαστής είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν «έχει καταφέρει ακόμη να αποδείξει ότι διαθέτει τη σταθερότητα και τα απαραίτητα προσόντα για να πετύχει» ως πρόεδρος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network