Πρόκληση Ακάρ: "Δεν πρέπει να εξοπλίζονται οι Έλληνες - Να διδαχθούν από την ιστορία και το 1922"

Ο Χουλουσί Ακάρ
Ο Χουλουσί Ακάρ AP

Σε παροξυσμό ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, κάνει λόγο για "έρωτα της Ελλάδας" για τα εξοπλιστικά, λέει ότι "ονειρεύεται" και δείχνει το 1922 για... παραδειγματισμό.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζεται, επικαλούμενος την οικονομική κατάσταση του λαού της και κάνοντας λόγο για "έρωτα" της χώρας με τα εξοπλιστικά.

Σε συνέντευξή του στη hurriyet, σε πολλά σημεία της οποίας εξέφρασε την παραληρηματική ρητορική της Τουρκίας, κάλεσε την Ελλάδα να παραδειγματιστεί από την ιστορία και το 1922, προτάσσοντας βέβαια από την άλλη τον διάλογο ως μοναδική λύση για την επίλυση των προβλημάτων στη Μεσόγειο.

ADVERTISING

"Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ερωτεύεται τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Τα χρήματα ξοδεύονται από τις τσέπες του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολιτικοί, με την ανίκανη και ευφάνταστη προσέγγισή τους, δαπανούν τους πόρους του λαού τους. Ονειρεύονται. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν", είπε αρχικά ο Ακάρ τονίζοντας πως "Όλα πρέπει να λύνονται με διάλογο. Εδώ είμαστε, ας βρεθούμε οπουδήποτε και οποτεδήποτε".

Εν συνεχεία, ανέφερε: "Ποιος ακολουθεί επεκτατική πολιτική; Ανατρέξτε στην ιστορία. Από το 1832, η επεκτατική στάση της Ελλάδας φαίνεται στους χάρτες. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9 Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες πρέπει να διδαχθούν από την ιστορία".

Τέλος, συμπλήρωσε: "Στόχος μας είναι η επίλυση προβλημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, των ειρηνικών μεθόδων και του διαλόγου. Η πιο ειλικρινής μας επιθυμία είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια κάνοντας δίκαιη χρήση του πλούτου της περιοχής. Παρά την καλοπροαίρετη προσέγγισή μας, βλέπουμε ότι ο γείτονάς μας συνεχίζει να προκαλεί με παράνομη και επιθετική ρητορική".

Όσο για την Κύπρο, ανέφερε ότι "είναι το εθνικό μας ζήτημα. Η λύση στο πρόβλημα στο νησί είναι η αποδοχή δύο ισότιμων, κυρίαρχων, ανεξάρτητων κρατών. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το ελληνοκυπριακό δίδυμο διατηρεί την αδιάλλακτη στάση του εδώ και 50 χρόνια σχετικά με τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, περιφρονώντας τα δικαιώματα και τους νόμους του τουρκοκυπριακού λαού".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνοτουρκικά, Τουρκία
SHARE:

24Media Network