Προβάδισμα Γιανούκοβιτς δείχνουν τα exit polls

Προβάδισμα Γιανούκοβιτς δείχνουν τα exit polls

Το Κόμμα των Περιφερειών του Βίκτορ Γιανουκόβιτς αναμένει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις σημερινές εκλογές σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

Το κυβερνών Κόμμα των Περιφερειών του προέδρου της χώρας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς συγκεντρώνει στις εκλογές για τη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας το 31,6 % όσων ψηφίζουν υπέρ κομματικών ψηφοδελτίων, ακολουθούμενο από την "Μπατκιβσίνα" (Πατρίδα) της Γιούλιας Τιμοσένκο με 23,7 %, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου από τις κάλπες της R&B GROUP.

Η Γιούλια Τιμοσένκο, που εκτίει ποινή φυλάκισης και αυτήν την περίοδο νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική του Χαρκόβου, ψήφισε στο δωμάτιό της στο νοσοκομείο.

Ακολουθούν στην ίδια δημοσκόπηση το "Ουντάρ" (Χτύπημα) του πυγμάχου Βιτάλι Κλιτσκό με 13,2 %, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας με 13 %, το εθνικιστικό "Σβομπόντα" (Ελευθερία) με 11 %.

Η ουκρανική Βουλή απαρτίζεται κατά 50 % από βουλευτές που εκλέγονται με κομματική λίστα και κατά 50 % από βουλευτές, που εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, γι’ αυτό και η τελική σύνθεσή της θα καταστεί σαφής μόνο μετά από μερικά 24ωρα.

Αντίστοιχα είναι και τα αποτελέσματα, που είχαν νωρίτερα μεταδοθεί μέσω ιστολογίων στο Διαδίκτυο: Κόμμα Περιφερειών – 34 %, Μπατκιβσίνα – 24 %, Ουντάρ – 13 %, Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας – λίγο περισσότερο από 11 %. Για τους εθνικιστές τα στοιχεία διαφοροποιούνται, κατά την εκδοχή μίας πηγής συγκέντρωσαν 6,7 %, κατά την εκδοχή άλλων το 11 %.

SHARE:

24Media Network