Πτήση Air Canada: Ο πιλότος μετέδωσε απίστευτη ηρεμία στους επιβάτες

To αεροπλάνο της Air Canada
To αεροπλάνο της Air Canada AP

Ο κομβικός ρόλος του πιλότου στην περιπετειώδη πτήση της Air Canada που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μαδρίτη.

Η εμπειρία της αναγκαστικής προσγείωσης και της υποχρεωτικής πτήσης για να τελειώσουν τα καύσιμα δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει σ' ένα αεροπορικό ταξίδι.

Αν, όμως, ο πιλότος είναι έμπειρος και μπορεί να μεταδώσει την ηρεμία τουστους επιβάτες, όλα μπορούν να γίνουν πιο ευχάριστα.

ADVERTISING

Στην πτήση της Air Canada από τη Μαδρίτη στο Τορόντο, που προσγειώθηκε αναγκαστικά και πάλι στη Μαδρίτη, ο πιλότος πήρε άριστα στο συγκεκριμένο τομέα. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά αβεβαιότητας κατά το οποία το αεροσκάφος έχανε σταθερά ύψος, ο επικεφαλής του πληρώματος ενημέρωσε ότι υπήρχε πρόβλημα σ' έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης και σ' έναν κινητήρα. Αμέσως, ζήτησε τη μέγιστη δυνατή ηρεμία. Και πραγματικά με τη βοήθεια του πληρώματος αυτή επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πετούν τέσσερις ώρες πάνω από τη Μαδρίτη για να τελειώσουν το καύσιμα και να γίνει έτσι πιο ασφαλής η προσγείωση.

Πολλοί από τους επιβάτες βέβαια έσπευσαν να ενημερώσουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσω του WhatsApp και άλλων εφαρμογών. Κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν τα νέα για την πτήση τους από τα sites και έτσι έμαθαν ότι στο αεροδρόμιο "Μπαράχας" έχει σημάνει συναγερμός.

Υπήρχαν και αυτοί που δεν μπήκαν καν στον κόπο. Οταν διαπίστωσαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο άρχισαν να παρακολουθούν σειρές ή να διαβάζουν τα βιβλία τους.

Πιο δύσκολη ήταν η στιγμή της προσγείωσης. Υπήρχε μία σχετική αμφιβολία για το πως θα συμπεριφερόταν το αεροσκάφος. Ολα τα μέρη του αεροπλάνου έτρεμαν αλλά τελικά οι πιλότοι έκαναν καλή δουλειά και σ' αυτό το σημείο. Οταν το αεροσκάφος σταθεροποιήθηκε, οι πάντες χειροκρότησαν με ανακούφιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
SHARE:

24Media Network