Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: 2.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: 2.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
AP/NOAH BERGER

Πολίτες στην Καλιφόρνια κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από τις οικίες τους, εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται, η οποία κατευθύνεται προς κατοικημένες περιοχές.

Περίπου 2.000 κάτοικοι της Καλιφόρνιας, κλήθηκαν τη Τετάρτη (04/08) να απομακρυνθούν “αμέσως” από τα σπίτια τους, καθώς η πυρκαγιά “Ντίξι” η μεγαλύτερη στην Καλιφόρνια φέτος που ενισχύθηκε από τους σφοδρούς ανέμους στη περιοχή, βρίσκεται εκτός ελέγχου και αρχίζει να πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια, παρά τις πολυήμερες μάχες των πυροσβεστών.

“Αν παραμείνατε, πρέπει να απομακρυνθείτε προς τα ανατολικά, αμέσως”, τόνισε μέσω Twitter, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλούμας, επισημαίνοντας τη λέξη “αμέσως” με κεφαλαία για έμφαση, απευθυνόμενο στους κατοίκους των κοινοτήτων Γκρίνβιλ και Τσέστερ.

“Αν δεν μπορέσετε να απομακρυνθείτε τότε καταφύγετε στο γήπεδο μπέιζμπολ του γυμνασίου της Τσέστερ”, πρόσθεσε.

AP/NOAH BERGER

Η πυρκαγιά “Ντίξι” μαίνεται σε δάση της βόρειας Καλιφόρνιας, από τα μέσα Ιουλίου. Οι ειδικοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη θεωρούν άμεση συνέπεια της κλιματικής κρίσης, η οποία προκαλεί καύσωνες και ξηρασία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα