Πυροβολισμοί στο Όσλο: Έρευνα της αστυνομίας για “τρομοκρατική επίθεση” – Ακυρώνεται το Pride

Πυροβολισμοί στο Όσλο: Έρευνα της αστυνομίας για “τρομοκρατική επίθεση” – Ακυρώνεται το Pride
Αστυνομία στο Όσλο (αρχείο) AP

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει ως "τρομοκρατική επίθεση" τους πυροβολισμούς έξω από γκέι κλαμπ στο Όσλο. Οι διοργανωτές του Pride ακυρώνουν την παρέλαση.

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει η αστυνομία της Νορβηγίας τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Όσλο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Από τους πυροβολισμούς που έγιναν σε ένα νυχτερινό κέντρο της πόλης, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK και άλλα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στη «London Pub», ένα νυχτερινό κέντρο δημοφιλές στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Όσλο.

Σήμερα στο Όσλο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η ετήσια «πορεία υπερηφάνειας» από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ωστόσο, μετά την επίθεση οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως η παρέλαση ακυρώνεται.

Ο δημοσιογράφος του NRK Όλαφ Ρόνενμπεργκ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «Είδα έναν άνδρα να μπαίνει κρατώντας μια τσάντα. Έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο NRK: «Ήμουν έξω από το London Pub όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι πυροβολισμοί, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου».

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ενώ σύμφωνα με το AFP, οι αρχές διερευνούν τα γεγονότα ως τρομοκρατική ενέργεια.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα νορβηγικά δίκτυα αποτυπώνεται ο απόηχος της ένοπλης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο, με ασθενοφόρα και περιπολικά να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο ανέφερε ότι τέθηκε σε «συναγερμό» για να υποδεχθεί τραυματίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα