Ρατσιστικό ντελίριο σε πτήση της Ryanair: Επιβάτης επιτέθηκε σε ηλικιωμένη επειδή είναι μαύρη

Ρατσιστικό ντελίριο σε πτήση της Ryanair: Επιβάτης επιτέθηκε σε ηλικιωμένη επειδή είναι μαύρη
Ρατσιστικό παραλήρημα σε πτήση

Το ρατσιστικό παραλήρημα του επιβάτη που δεν ήθελε να κάτσει η γυναίκα δίπλα του προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις - μεταξύ άλλων - και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το πλήρωμα του αεροσκάφους και την εταιρεία.

“Ηλίθια, άσχημη αγελάδα”! Με αυτά και πολλά άλλα ακόμη χειρότερα λόγια ένας άνδρας επιτέθηκε σε μία μαύρη ηλικιωμένη συνεπιβάτη του σε πτήση της Ryanair με προορισμό από τη Βαρκελώνη προς το Λονδίνο. Και είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λέει κανείς ότι ευτυχώς που υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα και τα social media για να αποκαλύπτονται ανάλογες υποθέσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 77χρονη γυναίκα καθυστερούσε να σηκωθεί από τη θέση της στο διάδρομο για να περάσει να καθίσει ο άνδρας στη δική του που βρισκόταν δίπλα της.

Ο εκνευρισμός του είναι εμφανής, ακόμη και όταν σπεύδει η κόρη της να του ζητήσει συγγνώμη εξηγώντας ότι η μητέρα της έχει κινητικά προβλήματα.

Και κάπου εκεί αρχίζει το παραλήρημα του μεσήλικα: “Δεν με νοιάζει αν είναι ανάπηρη ή όχι. Όταν εγώ της λέω να σηκωθεί και να βγει… να βγει”.

Και παρά το γεγονός ότι τελικά κάθεται στο μεσαίο κάθισμα, συνεχίζει. “Ελπίζω κάποιος να κάτσει δίπλα σου, γιατί εγώ δεν θέλω να κάτσω δίπλα σου και στο άσχημο πρόσωπό σου’.

Το περιστατικό αναστατώνει τους επιβάτες και η αεροσυνοδός σπεύδει επιτέλους να αναλάβει δράση, ο άνδρας όμως συνεχίζει απτόητος: “Μην μου μιλάς σε γ@@@@ ξένη γλώσσα, ηλίθια άσχημη αγελάδα”!

Ο κόσμος αρχίζει πλέον να αντιδρά και δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που ζητούν να πετάξουν τον ταραξία έξω από το αεροπλάνο.

Τελικά ηρεμεί και κάθεται στη θέση του που ήταν δίπλα στο παράθυρο, ενώ μετά την προσγείωση τον περίμενε η αστυνομία.

Η αντιμετώπιση ωστόσο από το προσωπικό του αεροσκάφους και την εταιρεία πυροδότησε πολλά αρνητικά σχόλια όχι μόνο από τους επιβάτες της πτήσης αλλά και από όσους είδαν το βίντεο που έγινε viral στα social media, γεγονός που ανάγκασε την Ryanair να λάβει θέση δημόσια για το θέμα, με μία ανακοίνωση που αναφέρει λιτά ότι “το περιστατικό είναι πλέον θέμα της αστυνομίας και βρίσκεται στα χέρια της”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα