Ρεκόρ πυροτεχνημάτων στο Ντουμπάι

Ρεκόρ πυροτεχνημάτων στο Ντουμπάι

Δείτε το απίστευτο show που έκανε τη νύχτα μέρα στο Ντουμπάι και έσπασε κάθε ρεκόρ πυροτεχνημάτων (Vid)

Στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καταγράφηκαν τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στο Ντουπμάι, ως τα μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας κατά την αλλαγή του χρόνου. Έτσι το εμιράτο κατέρριψε το αντίστοιχο ρεκόρ που έκανε το 2012 το Κουβέιτ.

Συγκεκριμένα, με μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων, τη μεγαλύτερη του κόσμου, γιόρτασε το Ντουμπάι την έλευση του νέου έτους.

Το Μπουρτζ Χαλίφα, ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, με ύψος 828 μέτρων, στην καρδιά του εμιράτου, φωτίστηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τριγύρω παρακολουθούσε μαγεμένο το υπερθέαμα, διάρκειας έξι λεπτών.

Ταυτόχρονα, το Μπουρτζ αλ Αράμπ, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, συμμετείχε στους εορτασμούς με τη νύχτα γύρω του να μετατρέπεται σε μέρα από τη βροχή των πυροτεχνημάτων.

Με τη "γιορτή" αυτή και τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από 400 σημεία, με τη βοήθεια 200 ειδικών, το εμιράτο θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν πόσο στοίχισε το θέαμα.

Το Ντουμπάι, που επελέγη στα τέλη Νοεμβρίου για να φιλοξενήσει την Παγκόσμια Έκθεση του 2020, προσπαθεί να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός. Τα τελευταία χρόνια το εμιράτο έχει επίσης εξελιχθεί σε επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο που προσελκύει πολλές εταιρείες και ξένους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να επεκταθούν ή να εδραιωθούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

(Πηγή: mediaite)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Dubai puts on spectacular New Year fireworks display

SHARE:

24Media Network