Reuters: Η Ελλάδα ελπίζει σε πίεση για το χρέος λόγω Ομπάμα

default image

Τι αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, κάνοντας αναφορά στις "βλέψεις" της ελληνικής κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου

Σε άσκηση πιέσεων προς τους δανειστές της Ελλάδας, με στόχο μια “γενναία” μείωση του χρέους, ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση από την επίσκεψη Ομπάμα, ώστε να ανακουφιστεί η οικονομία, που βρίσκεται σε μακροχρόνια ύφεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει, ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στηρίζουν το ελληνικό αίτημα για μείωση του χρέους, παρά τη σθεναρή αντίσταση της Γερμανίας, οι τράπεζες της οποίας θα πληγούν περισσότερο σε αυτήν την περίπτωση.

Το Reuters επικαλείται δηλώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος δήλωσε, πως “η επίσκεψη Ομπάμα θεωρείται τεράστιας σημασίας”.

“Νομίζω, ότι θέλει να ολοκληρώσει την οχτάχρονη προεδρία του, δίνοντας λύσεις σε σειρά θεμάτων στην διπλωματική και οικονομική πολιτική”, σημειώνει.

Ακόμη, όπως σημειώνεται, ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει, ότι η ελάφρυνση του χρέους θα εξομαλύνει τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων, δίνοντάς τους την αίσθηση, ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα