Ρίο ντε Τζανέιρο: Δεκάδες χορεύουν στους δρόμους παρά τον κορονοϊό

Ρίο ντε Τζανέιρο: Δεκάδες χορεύουν στους δρόμους παρά τον κορονοϊό
Εορτασμοί καρναβαλιού στο Sambadrome στο Ρίο ντε Τζανέιρο, 27 Φεβρουαρίου 2017. ap

Σε μία από τις χώρες που έχει θρηνήσει τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, στην Βραζιλία, οι ντόπιοι συνεχίζουν να διασκεδάζουν απτόητοι, αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύει ο συνωστισμός.

Δεκάδες βγήκαν στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το βράδυ, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι.

Τα πάρτι έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι οι εορτασμοί του καρναβαλιού του επόμενου έτους θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν προς το παρόν. Τον τελευταίο αιώνα δεν έχει ακυρωθεί ποτέ ξανά Καρναβαλική διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Ωστόσο, το 2020 έπρεπε αναγκαστικά να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση που θα κοστίσει πολλά στην πόλη, με σκοπό την διακοπή της διασποράς της COVID-19 και την αναχαίτιση των θανάτων.

Βέβαια, ένα μεγάλο μέρος του καρναβαλιού γιορτάζεται σε γειτονιές, με δεκάδες πάρτι δρόμου και χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν, γιορτάζοντας και χορεύοντας.

Αυτοί οι τύποι εκδηλώσεων είναι δύσκολο να ελεγχθούν και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες διασποράς κορονοϊού, επαναφέροντας στο μηδέν τις όποιες θετικές προόδους έχουν πετύχει με τις προσπάθειές τους οι πολίτες, παρά τον ελλιπή κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η Βραζιλία έχει το τρίτο μεγαλύτερο φορτίο στον κόσμο μετά την Ινδία και τις ΗΠΑ, με περίπου 4,9 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 146.000 θανάτους, σύμφωνα με το Euronews.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα