Ρόμνεϊ: ''Αν εκλεγώ, οι ΗΠΑ δε θα γίνουν... Ελλάδα''

Ρόμνεϊ: ''Αν εκλεγώ, οι ΗΠΑ δε θα γίνουν... Ελλάδα''

Την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία ανέφερε ως παραδείγματα κακοδιαχείρισης ο συνυποψήφιος του Ομπάμα, Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα τους Γερμανούς, να αντιμετωπίσουν με πιο αποφασιστικό τρόπο την κρίση στην Ευρωζώνη, ο αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ υπόσχεται στο εκλογικό σώμα ότι εάν εκλεγεί, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν Ισπανία, Ελλάδα ή ακόμα και Καλιφόρνια.

''Επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας, ανησυχούν ότι κάποια στιγμή οι ΗΠΑ θα γίνουν Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία. Ή ακόμα και Καλιφόρνια. Αυτό το τελευταίο βέβαια το αναφέρω αστεία'' δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του σε στελέχη του κόμματος.

ADVERTISING

Η περίπτωση της Καλιφόρνια, προπύργιο των Δημοκρατικών εδώ και δεκαετίες, θυμίζει συχνά την κατάσταση σε χώρες της Ευρώπης, όπου κυριάρχησε η σπατάλη και η κακοδιαχείριση.

Ο Ρόμνεϊ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη Πολιτεία, η οποία δίνει 55 από τους 270 συνολικά εκλέκτορες που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να εισέλθει στον Λευκό Οίκο.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ρόμνεϊ

Πάντως τα σχόλια του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου δεν έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της πολιτείας.

Ο εκπρόσωπός του κάλεσε τον Ρόμνεϊ να είναι πιο προσεκτικός: ''Ας προσέξει το επιτελείο του και ιδιαίτερα αυτοί που του γράφουν τους λόγους. Να ξέρουν για τι ακριβώς μιλούν'' ανέφερε ο Χιλ Ντουράν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αρκετή απαισιοδοξία στο εκλογικό σώμα για την πορεία της χώρας, ωστόσο, οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να τιμωρούν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Μόνο το 31% θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται προς το σωστό δρόμο -το χαμηλότερο ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2011.

Το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ διευρύνεται συγκριτικά με τον Ιούλιο, με το 49% των ερωτηθέντων να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον νυν πρόεδρο έναντι 42% που στηρίζει τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

SHARE:

24Media Network