Ρωσία: Αδικαιολόγητη η απόφαση των ΗΠΑ για απέλαση διπλωματών

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοβ
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοβ AP

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον είπε πως η απάντηση της Μόσχας θα είναι ανάλογη και πως το μόνο που καταλαβαίνουν οι ΗΠΑ είναι η ισχύς

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε σήμερα πως η απόφαση των ΗΠΑ να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες είναι "αδικαιολόγητη" και καταστρέφει το λίγο που απέμεινε από τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Σχολιάζοντας πιθανά ρωσικά αντίμετρα, ο Αντόνοφ είπε πως η απάντηση της Μόσχας θα είναι ανάλογη και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η ισχύς, σύμφωνα με το RIA.

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις ερχόμενες ημέρες, μετέδωσε εξάλλου το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

"Η απάντηση θα είναι συμμετρική. Θα εργαστούμε στο θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες και θα απαντήσουμε σε κάθε χώρα με τη σειρά", δήλωσε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το RIA, μέλος της ρωσικής Άνω Βουλής δήλωσε ότι η Μόσχα θα απελάσει τουλάχιστον 60 μέλη του προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στη Ρωσία απαντώντας στην απόφαση της Ουάσινγκτον να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

Το πρακτορείο δεν ανέφερε σε ποια βάση ο Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Άνω Βουλής, στήριξε τον ισχυρισμό του.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεκατέσσερις χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ απελαύνουν ρώσους διπλωμάτες

SHARE:

24Media Network