Ρωσία: Μαχητής της Wagner ήταν πρώην μέλος εγκληματικής συμμορίας και βασάνιζε τα θύματά του με καυτό νερό

Wagner
Wagner AP

Σύμφωνα με έρευνα του καναλιού Rotonda, μαχητής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, ήταν μέλος της συμμορίας "μοτίνσκιχ" και βασάνιζε τα θύματά του με ζεματιστό νερό.

Ένας μαχητής της μισθοφορικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner ήταν κατά το παρελθόν μέλος εγκληματικής συμμορίας και βασάνιζε τα θύματα του με ζεματιστό νερό, αναφέρει το κανάλι Rotonda στην εφαρμογή Telegram, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Σύμφωνα με το μέσο αυτό, σε ένα από τα ρεπορτάζ του Russia Today, σε μια ομάδα πρώην κρατουμένων που επέστρεψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 ήταν και ο Αντόν Ιόνοφ. Σύμφωνα με την έρευνα της Rotonda ο Ιόνοφ κατά το παρελθόν, που είχε το παρατσούκλι «Σιάπα», ήταν μέλος της λεγόμενης συμμορίας των «μοτίνσκιχ». Η εν λόγω συμμορία από το 2008 έως το 2015 ασχολούνταν με εκβιασμούς, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών σε ορισμένες περιοχές της περιοχής του Λένινγκραντ.

ADVERTISING

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Ιόνιν ήταν τότε 27 ετών. Οι δημοσιογράφοι έγραφαν τότε ότι ο Ιόνιν ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού των «μοτίνσκιχ», του Όλεγκ Ματφέγεφ.

Η συμμορία θεωρείτο ύποπτη για την δολοφονία ενός από τα πρωτοπαλίκαρα του υποκόσμου, του Σεργκέγεφ και για ότι απέσπασε κατόπιν εκβιασμού το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ρουβλίων από έναν ιδιοκτήτη συνεργείου ονόματι Ντμίτρι Αφόνιν. Ο Ιόνιν με τους συνεργούς του βασάνισαν τον Αφόνιν με καυτό νερό και στην συνέχεια του πήραν το αυτοκίνητο μάρκας Porshe Cayenne.

Τον Ιούλιο του 2018 το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών στον Ιόνιν.

Βίντεο, στο οποίο ο Αντόν Ιόνοφ εμφανίζεται πλέον ως μαχητής της Wagner, δημοσίευσε στις 30 Νοεμβρίου το κανάλι Voenkor Yarem στο Telegram. Στις τσέπες του παντελονιού του ήταν γραμμένο το όνομα «Σιάπα», που σημαίνει ότι στον μέτωπο χρησιμοποιούσε το παλιό του παρατσούκλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network