Ρωσία: Νέες απειλές προς Σουηδία και Φινλανδία – “Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ”

Ρωσία: Νέες απειλές προς Σουηδία και Φινλανδία – “Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ”
Ο Ρώσος υφυπέξ Σεργκέι Ριαμπκόφ Thomas Peter/Pool Photo via AP, File

Για "ριζικές αλλαγές στην παγκόσμια κατάσταση" έκανε λόγο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών. Κλιμακώνει τη ρητορική της η Μόσχα όσο Σουηδία-Φινλανδία οδεύουν προς ένταξη.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι ένα λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις και θα αλλάξει ριζικά την παγκόσμια κατάσταση, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει ριζικά με δεδομένο τα όσα συμβαίνουν”, δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις. Αυτό είναι το επίπεδο όσων λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις σήμερα”, εκτίμησε.

Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί μετά την απόφαση αυτή”, πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ, ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες “δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχθούμε“.

Γενικά το επίπεδο της στρατιωτικής έντασης θα αυξηθεί, η προβλεψιμότητα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται στο βωμό κάποιων φανταστικών ιδεών για το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτή την κατάσταση“, επεσήμανε.

Λαβρόφ: “Η Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία – Όλοι θα υποφέρουν”

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο (14/05) ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας και αποπειράθηκε να εμφανίσει τη Ρωσία ως τον στόχο και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.

«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ’ όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.

«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ’ ευθείας σύγκρουση – όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα