Ρωσία: Νεκρός ο επικεφαλής της Lukoil – Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου

Ρωσία: Νεκρός ο επικεφαλής της Lukoil – Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου
Kremlin.ru (http://en.kremlin.ru/events/president/news/62092)

Νεκρός εντοπίστηκε ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lukoil, αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας.

Ο 67 ετών Ραβίλ Μαγκάνοφ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, της Lukoil, έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας, όπως είπε στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πετρελαϊκή εταιρεία.

Η Lucoil ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1991 και ο Μαγκάνοφ ξεκίνησε να εργάζεται για την εταιρεία το 1993 επιβλέποντας τις διαδικασίες διύλισης, παραγωγής, έρευνας και εκμετάλλευσης. Το 2020 απέκτησε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τον Μάρτιο το Συμβούλιο της πετρελαϊκής είχε εκφράσει την εναντίωσή του στον πόλεμο της Ουκρανίας καλώντας σε άμεσο τερματισμό και εκφράζοντας τη λύπη του για όλα τα θύματα.

“Είμαστε υπέρ της άμεσης διακοπής της ένοπλης σύγκρουσης και υποστηρίζουμε την επίλυση μέσω διαπραγματεύσεων και διπλωματίας” ανέφερε το ΔΣ μεταξύ άλλων.

Ο Μαγκάνοφ είναι το δεύτερο κορυφαίο στέλεχος της Lukoil που πεθαίνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες τους τελευταίους μήνες. Οι αρχές της Ρωσίας είχαν ξεκινήσει σχετική έρευνα στις αρχές του Μαΐου, μετά τον θάνατο του πρώην στελέχους της πετρελαϊκής, Alexander Subbotin.

Η αιτία του θανάτου

Προς το παρόν δεν είναι ακόμα γνωστός ο λόγος που προκάλεσε την πτώση του Μαγκάνοφ με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες στο σημείο.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Lukoil έπεσε από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου, στο οποίο εκτελούνται εργασίες.

Ένα από τα σενάρια που προωθείται κυρίως από τα ρωσικά μέσα είναι πως είχε βγει να καπνίσει και έπεσε κατά λάθος, αφού στο παράθυρο του μπαλκονιού βρέθηκε ένα πακέτο τσιγάρα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή υπέστη καρδιακή προσβολή μετά από την κατανάλωση βαλεριάνας.

Ο Μαγκάνοφ βρισκόταν στο νοσοκομείο για έναν έλεγχο ρουτίνας, καθώς εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του.

Επτά Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν το 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Αν και επίσημα οι θάνατοι αυτοί διερευνώνται ως αυτοκτονίες, γίνεται λόγος περί πιθανής εμπλοκής του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα