Ρωσία: Οι αρχές έσβησαν γκράφιτι του Ναβάλνι

Ρωσία: Οι αρχές έσβησαν γκράφιτι του Ναβάλνι
Εργαζόμενοι του δήμου βάφουν με κίτρινο χρώμα το γκράφιτι που απεικονίζει τον Αλεξέι Ναβάλνι 2021 Valentin Egorshin / ASSOCIATED PRESS

Με εντολή των ρωσικών αρχών, το γκράφιτι που απεικόνιζε τον Αλεξέι Ναβάλνι σε τοίχο κτιρίου της Αγίας Πετρούπολης σβήστηκε.

Στο αρχικό του χρώμα επανήλθε ο τοίχος ενός κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη, τον οποίο μέχρι πρότινος κοσμούσε ένα γκράφιτι με τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Με εντολή των ρωσικών αρχών, εργαζόμενοι έσπευσαν στο σημείο για να αφαιρέσουν το γκράφιτι και να βάψουν σε κίτρινο χρώμα τον τοίχο, καθώς η απεικόνιση του επικριτή του Πούτιν και μάλιστα στη γενέτειρά του φαίνεται πως αποτελεί “αδίκημα”.

Σε αυτό, ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος παραμένει στη φυλακή, εμφανιζόταν να κάνει το σήμα της καρδιάς με τα χέρια του, ενώ δίπλα από το πρόσωπό του αναγραφόταν η φράση “Ένας ήρωας των καιρών μας”.

Η αστυνομία έφθασε στο σημείο το πρωί της Τετάρτης και έδωσε εντολή σε εργαζόμενους της πόλης να το σβήσουν, όπως και έγινε.

Η στενή συνεργάτιδα του Ναβάλνι, Λιουμπόφ Σόμπολ, επέκρινε τις ρωσικές αρχές για την απόφαση τους να βάψουν το γκράφιτι. “Αυτό δείχνει πως μετατρέπουν κάθε τι ‘ζωντανό’ και όμορφο σε κάτι ‘απρόσωπο’ και νεκρό. Για μας η Ρωσία σημαίνει ευτυχία, για εκείνους σημαίνει σκοτάδι και στασιμότητα”, έγραψε σε ανάρτηση της στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα