Ρωσία: Παράνομες οι νέες αμερικανικές κυρώσεις

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ AP

Η αμερικανική κίνηση ήταν «απολύτως μη φιλική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφορικά με τις κυρώσεις.

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι η νέα σειρά κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου και πως το οικονομικό σύστημα της Ρωσίας είναι σταθερό.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μέχρι το τέλος Αυγούστου αφού αποφάνθηκε πως η Μόσχα χρησιμοποίησε έναν νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους πως η αμερικανική κίνηση ήταν «απολύτως μη φιλική», όμως πρόσθεσε πως η Μόσχα συνεχίζει να ελπίζει σε μια βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων.

«Η σύνδεση αυτών των γεγονότων (η δηλητηρίαση στη Βρετανία) είναι για μας απαράδεκτη και περιορισμοί όπως αυτοί που υιοθετήθηκαν νωρίτερα από την αμερικανική πλευρά ... είναι απολύτως παράνομοι και δεν ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η ανακοίνωση των αμερικανικών μέτρων έκανε την ισοτιμία του ρουβλίου να πέσει κάποια στιγμή σε χαμηλό δύο ετών και πυροδότησε ευρύτερο ξεπούλημα εξαιτίας φόβων πως η Μόσχα βρίσκεται μέσα σ' ένα σπιράλ κυρώσεων που δεν θα τελειώσουν ποτέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, ΗΠΑ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΡΙΠΑΛ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Σκριπάλ: Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας - Ικανοποίηση Βρετανίας

ΗΠΑ: Η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση Σκριπάλ - Νέες κυρώσεις

ADVERTISING

SHARE: