Ρωσία: Ποια προσωπικότητα ξεπερνάει τον Στάλιν σε επιρροή από το 1917 έως σήμερα;

Communist Party supporters hold portraits of former Soviet dictator Josef Stalin as they march during a rally to mark May Day in St.Petersburg, Russia, Sunday, May 1, 2016. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Communist Party supporters hold portraits of former Soviet dictator Josef Stalin as they march during a rally to mark May Day in St.Petersburg, Russia, Sunday, May 1, 2016. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP

Τις 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναδείχθηκαν πρώτοι με τη σειρά αυτή, στην κατάταξη ενός καταλόγου με 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017, που συνέταξε η εταιρεία ACMG σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes.

«Αυτή τη στιγμή η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6%, ενώ σε μικρή απόσταση στη τρίτη θέση με το ίδιο ποσοστό 44,6% βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν», όπως επισημαίνει η εταιρεία ACMG στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ρωσία: Ποια προσωπικότητα ξεπερνάει τον Στάλιν σε επιρροή από το 1917 έως σήμερα;

Το περιοδικό Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με τους εμπειρογνώμονες επέλεξαν τους «Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή, συγκαταλέγονται ο διάσημος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκόφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, η τραγουδίστρια Άλα Πουγκατσόβα και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν.

Ο πιο νεαρός σε ηλικία Ρώσος στον κατάλογο αυτό των προσωπικοτήτων του Forbes, είναι 23χρονος Βιτάλικ Μπουτέριν που ίδρυσε την πλατφόρμα του ψηφιακού νομίσματος Ethereum.

Πηγή : Tass, Forbes, Φωτογραφίες: AP Photo/Dmitri Lovetsky

SHARE:

24Media Network