Ρωσία: Πούτιν και Λουκασένκο ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους

Ρωσία: Πούτιν και Λουκασένκο ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους
Πούτιν και Λουκασένκο AP

Ο πρόεδρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους.

Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος Πούτιν επικρότησε την πρόταση που του έκανε ο Λουκασένκο να ξεκινήσει η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Λευκορωσία, όπως και ότι ο πρόεδρος Λουκασένκο απευθύνθηκε στον Ρώσο πρόεδρο με την παράκληση να αποκτήσει η χώρα του κοίτασμα πετρελαίου στην Ρωσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας ο πρόεδρος Πούτιν επικρότησε και την πρόταση αυτή, μετέδωσε το λευκορωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTa.

Ο Λουκασένκο αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες μια πολιτική κρίση κατά την διάρκεια της οποίας δεκάδες χιλιάδες Λευκορώσοι διαδηλώνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μινσκ, ζητώντας του να παραιτηθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα