Ρωσία: Συνελήφθη ο 'διοργανωτής' της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Ρωσία: Συνελήφθη ο 'διοργανωτής' της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Αξιωματούχοι της ρωσικής αστυνομίας συνέλαβαν και ανακρίνουν έναν νέο ύποπτο που φέρεται να διοργάνωσε την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν έναν φερόμενο ως διοργανωτή της πρόσφατης επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για την τρομοκρατική ενέργεια της 3ης Απριλίου, 2017 στο μετρό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Απριλίου, 2017 συνέλαβε στον τομέα Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας έναν από τους διοργανωτές του υπό διερεύνηση εγκλήματος, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τον Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, που γεννήθηκε το 1990, ο οποίος εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

«Προς ώρας ο Αζίμοφ Αμπρόρ έχει οδηγηθεί για σκοπούς έρευνας στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ADVERTISING

Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Επιτροπή Έρευνας έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη φερόμενη ως τρομοκρατική επίθεση.

(Φωτογραφία: AP Photo / Yevgeny Kurskov, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωσία: Συνελήφθησαν δύο άτομα που φέρονται να στρατολογούσαν τρομοκράτες

Επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη: Συνελήφθη δόκιμος στρατιωτικής ακαδημίας

Ο βομβιστής-καμικάζι της Αγ. Πετρούπολης είχε απελαθεί από την Τουρκία

Ο ύποπτος της επίθεσης στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης είχε ταξιδέψει στην Τουρκία

SHARE:

24Media Network