Ρωσία: Συνελήφθη ο Λεβ Πανομαριόφ, γνωστός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Λεβ Πανομαριόφ
Ο Λεβ Πανομαριόφ AP

Ο Πανομαριόφ υποθέτει ότι η σύλληψή του σχετίζεται με την συγκέντρωση υπογραφών που ξεκίνησε στο διαδίκτυο υπό την έκκληση "Όχι στον πόλεμο στην Ουκρανία".

Συνελήφθη στην Μόσχα ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λεβ Πανομαριόφ, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των «ξένων πρακτόρων» του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ανέφερε την σύλληψή τoυ στην εφημερίδα Novaya Gazeta. Όπως είπε, τον συνέλαβαν στο μετρό, στην στάση «Ριαζάνσκι προσπεκτ», και του κοινοποίησαν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, χωρίς να του διευκρινίσουν με βάση ποιο άρθρο του συντάγματος εκδόθηκε το ένταλμα.

ADVERTISING

Αυτήν τη στιγμή ο Πανομαριόφ βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, στην στάση μετρό «Βίχινο» όπου έφθασε ο δικηγόρος του Σεργκέι Αντρόποφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Πανομαριόφ υποθέτει ότι η σύλληψή του σχετίζεται με την συγκέντρωση υπογραφών που ξεκίνησε στο διαδίκτυο υπό την έκκληση «Όχι στον πόλεμο», που μέχρι στιγμή έχει συγκεντρώσει περίπου ένα εκατομμύριο υπογραφές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αστυνομία τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 2.000 συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network