Ρωσία: Οι τουρκικές συστοιχίες S-400 θα είναι “ετοιμοπόλεμες” πριν την άνοιξη του 2020

Ρωσία: Οι τουρκικές συστοιχίες S-400 θα είναι “ετοιμοπόλεμες” πριν την άνοιξη του 2020
Μεταφορά συστημάτων S-400 (φωτογραφία αρχείου) AP

Η Μόσχα προετοιμάζεται για την προσφορά τεχνικής βοήθειας στην Άγκυρα, αναφορικά με την ανάπτυξη ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς.

Οι συστοιχίες πυραύλων S-400 που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία από την Ρωσία θα είναι επιχειρησιακές και “ετοιμοπόλεμες” πριν από την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ.

“[Η Ρωσία] συνεχίζει την παράδοση των πυραυλικών συστοιχιών των S-400. Θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών στο τέλος του 2019. Την άνοιξη, οι συστοιχίες των πυραύλων θα είναι ετοιμοπόλεμες. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα,” είπε ο Σουγκάεφ.

Η Ρωσία προετοιμάζεται να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Τουρκία για την ανάπτυξη ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία.

“[Η Ρωσία έχει] πολλά να προσφέρει στους Τούρκους συνεργάτες μας σε αυτό το [στρατιωτικό-τεχνικό] επίπεδο κι αναφορικά με την ανάπτυξη διαφορετικών συστημάτων. Αυτοί επίσης, έχουν μεγάλη εμπειρία. Μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά,” είπε ο Σουγκάεφ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα